Warning: Illegal string offset 'num_images' in /biz/rotaatio.org/html/blog/wp-content/plugins/shiba-media-library/shiba-media-library.php on line 639
Xipetotec – kivun kautta
© 2006 mikko. All rights reserved.

Xipetotec – kivun kautta

XipetotecThis week I’ve been mostly serving our lord the flayed one eli sarjassa Valtiaamme on alkavan satokauden kunniaksi vuorossa atsteekkien Xipetotec, nyljetty valtias.

Xipetotecin päävastuualueena oli vuodenkierto ja maatalous, erityisesti maissin tuotanto. Sivutoimisesti Xipetotec oli vastuussa kärsimyksestä, sokeudesta, hulluudesta sekä kultasepistä.

Taatakseen tuloksen kaikilla vastuualueillaan Xipetotec nylki itsensä. Papit puolestaan nylkivät keväisin Xipetotecin kunniaksi vankeja ja pukivat näiden nahkat yllensä. Itse ajattelin koeajaa Xipetotecia pistelemällä itseäni kaktuksen piikeillä ja kenties hieman viiltelemällä nahkaa sieltä täältä ruokojen teräväreunaisilla lehdillä.

Sivumennen sanoen atsteekkien pantheonia voisi luonnehtia erityisen nyrjähtäneeksi. Lisäksi Zeppelinin ystäviä voi kiinnostaa, että viittauksena kypsään maissintähkään, nyljetty Zipetotec tunnettiin myös kultaisena jumalana.

Linkkejä