Warning: Illegal string offset 'num_images' in /biz/rotaatio.org/html/blog/wp-content/plugins/shiba-media-library/shiba-media-library.php on line 639
Joen ylitys
© 2006 mikko. All rights reserved.

Joen ylitys

Olen lukenut Raymond Carveria ja ajatellut kuolemaa. Taas. En osaa sanoa, kumpi on syy, kumpi seuraus. Kuten aina ennenkin hänen tyylinsä niukkuus ja toteavuus purevat. Toivoisin, kun aika on niin ja minä näin, pystyväni kohtaamaan kuoleman yhtä rehellisesti kuin kertoja runossa What The Doctor Said, (”..shook hands with this man who’d just given me / something no one else on earth had ever given me…”).

Quiet Nights
I go to sleep on one beach,
wake up on another.
Boat all fitted out,
tugging against its rope.

Lukiessani Quiet Nightsia mieleeni nousee lapsuudesta isänisän kuolema. Olin tuolloin vasta lapsi, mutta muistan sen päivän epätavallisen kirkkaasti. Muistan hänen rauhattomuutensa viimeisinä viikkoinaan ja lopuksi hänen tyyneytensä juuri ennen kuolemaa. Ukkini lähti hyvin. Hän sai kuolla kotonaan sukunsa keskellä, kivutta, kiireettä ja arvokkuutensa säilyttäen.

Late Fragment
And did you get what
you wanted from this life, even so?
I did.
And what did you want?
To call myself beloved, to feel myself
beloved on the earth.

Toivon, että viimeisinä tunteinaan ukkini tunsi samoin kuin Late Fragment -runossa, samoin kuin minä, kumma kyllä, tunnen itseni. Uskon, että hän tunsi.