Warning: Illegal string offset 'num_images' in /biz/rotaatio.org/html/blog/wp-content/plugins/shiba-media-library/shiba-media-library.php on line 639
Kolme leijonaa
© 2008 mikko. All rights reserved.

Kolme leijonaa

3leijonaa.jpg

Unessa olin Pariisissa ja minulla oli kiire lentokentälle. Intin kuitenkin seuralaiselleni, että en voi lähteä ilman kuvaa ranskalaisesta leijonapatsaasta. Minulla on ajatus, että maan leijonaikonit kuvaavat jollakin tapaa jotain ominaispiirrettä kansassa.

Yllä on komposiittikuva kolmen eri maan jellonoista. Tukholman leijona on puleerattu ja hieman pelästyneen oloinen — yliviritetty neuroottisuuteen asti, jotenkin mieleen tulee jääkiekkovalmentaja Pentti Matikainen. Lontoon Trafalgar Squaren leijona tuo majesteettisuudessaan ja lähestyttävyydessään mieleen C.S. Lewisin Aslanin. Mutta sitten meillä on krakovalainen leijona… mitä voisi sanoa moisesta? Kauniisti ilmaisten puolalainen leijona on rento ja tyyni, hieman rumemmin katsottuna se on koinsyömä talja, kelvoton edes takan edustaa somistamaan. Mutta minä pidän Krakovasta, ehkä enemmän kuin Lontoosta, Tukholmasta puhumattakaan.